2010 Etnologiska föreningen

Äldre programpunkterPosted by Etnolog Sun, February 12, 2012 15:24:40

Våren 2010
Här kommer information om de programpunkter som hittills är klara under våren 2010.

Torsdagen 11 mars kl 16.00 är det årsmöte i Etnologiska föreningen i Västsverige.

Tisdagen 23 mars kl 14.00 är det studiebesök på Britanniafabriken i Stenkullen. Det är ett samarbete med Industrihistoria i Väst. Plats: Hilleforsvägen 2, intill Stenkullen station. Tåg avgår från Gbg central 13.17.
Ingen avgift.

Onsdag 7 april kl 18.00 är det föredrag och bildspel med Juri Kiviloo som berättar om Keiller-sagan. En resa i tiden från Jonsered till Arendal.
Plats: Smedjan, Lundbystrand, Anders Carlssons gata 1.
Färja går från Rosenlund till Lindholmspiren var 10:e minut. T.ex. 17.43. Ingen avgift.

Mingel och föreläsning 5 maj!

Besök och föredrag på Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet onsdagen den 5:e maj.
Från kl 17.00 mingel, bokförsäljning och rundvandring i lokalerna.
Kl 18.00 berättar Fredrik Skott om arkivets historia, politik och folkminnesinsamling utifrån sin avhandling Folkets minnen. Traditionsinsamling i idé och praktik 1919-1964.
Vallgatan 22, vån 3.

Igår hade vi en trevlig kväll på DAG!

Arkivchef Annika Nordström visade arkivet.

Fredrik Skott höll en föreläning kring arkivets historia och Lina midholm berättade om arkivets insamlingsarbete.

Onsdagen den 26/5 är vi välkomna på en rundtur på Allégården. Visningen börjar 13.00 men de som vill träffas 12.00 och äter en lätt lunch tillsammans på cafét i huset. Lunchen kostar 45:-.

För karta och infomation om Allégården: www.allegarden-goteborg.se